Sony, Panasonic и Samsung ще правят универсални 3D очила 09.08 | 18:08

Очилатата ще са съвместими с телевизорите от трите марки

От Георги Георгиев

Японските компании Sony и Panasonic и южнокорейската Samsung съобщиха във вторник (9 август), че ще разработват съвместно нови стандарти за очила, използвани за гледането на 3D изображения върху компютърни, телевизионни и кино екрани, съобщава АФП, цитирана от Physorg.com.

Трите азиатски производители на потребителска електроника, които работят съвместно с европейската технологична компания X6D Limited, обявиха в съвместно изявление, че ще си сътрудничат в разработването на технология, наречена "активни 3D очила" (3D active glasses).

Универсалните очила, които ще могат да бъдат използване върху 3D телевизори на трите марки, ще се появят на пазара през 2012 г. Те ще бъдат съвместими с приемниците, които са произведени тази година, заявиха трите компании.

"Днешното съобщение маркира уникалното сътрудничество на водещите производители на триизмерни телевизори и доставчици на 3D технологии в ползва на техните клиенти", се казва още в съобщението. В него компаниите изразяват надежда, че ходът им ще промотира допълнително тази технология на пазара на потребителска електроника.


Водещи

Най-четени