Sony наказва с доживотен бан PlayStation 3 пиратите 19.11 | 14:32

Внимавайте какво държите на конзолите си

От Ивайло Коралски

Всички PlayStation 3 конзоли, в чиито твърди дискове се намират пиратски игри, качени чрез неофициален фърмуеър, ще получат доживотен бан от Sony за достъп PlayStation Network.

След като в мрежата се появи нов, неофициален фърмуеър, който позволя на конзолата да се играят пиратски видеоигри, японският гигант предупреди потребителите за предстоящата вълна от банове.

"Неоторизиран софтуер за PlayStation 3 беше разпространен от хакери. Използването на подобен софтуер е в разрез с лицензните права и съгласието за ползване на потребителите на PlayStation Network/Sony Entertainment Network. Нарушаването на въпросните ще лиши потребителите от достъп до системата перманентно."

За да се предпазят от перманентен хардуерен бан, Sony съветва потребителите на конзолата да изтрият всеки наличен в системите им пиратски софтуер.

Предупреждението важи в пълна степен и за родните PS3 притежатели – от няколко месеца PlayStation Store си има и българска версия, в която цените са в български левове, а потребителите могат да пазаруват с кредитни/дебитни карти.

Повече за последния вариант на PS3, тук.

Водещи