Sony представи най-тънкия и голям едновременно смартфон 25.06 | 14:09

Xperia Z Ultra е големият батко на флагмана Xperia Z

От Ивайло Коралски

В рамките на Mobile Asia Expo, Шанхай, Sony представи пред света най-високия клас Android смартфон с голям екран. Новият Xperia Z Ultra е водоустойчив, с ултратънък и лек дизайн и действително изглежда колкото внушително, толкова и ефектно. 

Смартфонът е първият в света с Full HD TRILUMINOS™ Display for mobile, захранван с най-новия X-Reality™ for mobile picture engine на Sony. В допълнение Xperia Z Ultra разполага с мощен 2.2 GHz Qualcomm Snapdragon™ 800 четириядрен процесор с напълно интегрирани 4G LTE и HD глас, които осигуряват постоянна свързаност и забавление, висока скорост и максимален живот на батерията.

960538

"Xperia Z Ultra е най-вълнуващата революционна стъпка при смартфоните с големи екрани за истинско забавление. Телефонът разполага с най-тънкия и едновременно с това най-голям Full HD екран за смартфони в света," коментира Калъм МакДъгал, директор отдел Xperia маркетинг към Sony Mobile Communications. "Досега предлагахме най-доброто от технологиите и дизайна на Sony в определен кръг от първокласни смартфони и таблети. Сега пренасяме същото качество и в смартфоните с голям екран и налагаме стандарт, към който другите да се стремят."

Xperia Z Ultra е изключително тънък и лек, с изваян 6.5мм корпус и тегло от едва 212 грама. Опитът на Sony в дизайна и вниманието към детайлите изпъкват в ясните линии и първокласните материали. Предната и задната част са направени от закалено стъкло, създаващо гладка повърхност, с OptiContrast™ панел, който е поставен в иновативна солидна метална рамка, изглеждаща впечатляващо от всеки ъгъл. Този смартфон притежава успешния OmniBalance дизайн на Xperia Z и Tablet Z. Xperia Z Ultra и ще се предлага в черен, бял и лилав цвят.

Със IP55 и IP58 стандартите Xperia Z Ultra не е просто прахоустойчив, но и водоустойчив, което дава свободата да го ползвате навсякъде. Можете дори да снимате Full HD видео под вода. Камерата разполага с "Exmore RS for mobile”, HDR за снимки и видеоклипове, а режим Superior Auto автоматично активира HDR и намалява "шума в картината" при нужда.

Xperia Z Ultra ще бъде наличен на глобалния пазар от третото тримесечие на 2013 г.

Видеодемонстрация, следва:

Водещи