Sony строи нова фабрика за производство на смартфони. Първата от 20 години насам 22.10 | 17:01

Компанията няма намерение да се отказва от мобилния бизнес

От Ивайло Коралски

Sony Mobile изживява един от най-трудните периоди в своята история, но японският гигант няма намерение да се отказва от мобилния пазар. Доказателство за това е решението му да построи нова фабрика за производство на мобилни продукти (смартфони, таблети), която е първата вдигната от Sony за последните 20 години. Тя ще бъде построена в Тайланд и ще принадлежи изцяло на Sony Mobile, обслужвайки бизнеса на подразделението. Там ще протича и целия манифактурен процес.   

Продукцията в новия завод трябва да стартира в началото на следващата година, а Sony планира в нея да произвежда по няколко милиона Xperia смартфони на година.

Според Nikkei първоначалната инвестиция на японците ще бъде няколко милиарда йени. Изданието допълва, че това е първата фабрика, построена от Sony от 1995 година насам (Пекин).

За последната фискална година Sony Mobile публикува загуби в размер на 1,82 милиарда долара, но подразделението планира подобри финансовото си състояние чрез серия от мерки. Sony тъкмо пусна в продажба все още парещите смартфони от новата Xperia Z5 серия. Дори на родния пазар вече могат да бъдат открити Xperia Z5 and Z5 compact, а съвсем скоро се очаква и дебюта на първия в света телефон с 4К дисплей - Xperia Z5 Premium.    

Водещи

Най-четени