Virgin Atlantic пак са напред с технологиите 11.02 | 17:30

Част от служителите на Ричард Брансън ще носят смарт очилата Google Glass

От Георги Георгиев

Virgin Atlantic са известна с факта, че често прилага иновативни технологии, които да направят живота на пътниците по-удобен и забавен. В края на 80-те години на миналия век самолетната компания на британския магнат и милиардер Ричард Брансън става една от първите в бранша, която въвежда персонални телевизори за пасажерите в бизнес класата.

Днес традицията на иновативност продължава, като този път обаче на фокус са преносимите смарт джаджи като Google Glass. През следващите няколко седмици пътниците от бизнес класа, резервирали полет с Virgin Atlantic от лондонското летище Хийтроу, ще бъдат посрещани от персонал, оборудван със смарт очилата на Google, информира Mashable.

Благодарение на иновативната джаджа наземният персонал в компанията на Брансън ще бъде улеснен в процеса на чекиране на пътниците, ще предоставят актуализирана информация за полетите, за прогнозата на времето, както и за важни събития, случващи се по избрания маршрут на полета. Наред с това очилата ще сведат езиковата бариера между пътници и персонал до минимум.

Пилотната програма на проекта ще продължи шест седмици, като в близко бъдеще е възможно тя да се приложи в по-голям мащаб, съобщават от компанията.

Наред със смарт очилата на Google от Virgin също така тестват и технологията iBecon, която се използва за обслужване на пътниците от първа класа на Хийтроу. С нея iOS потребителите могат да получат отстъпки при пазаруване на територията на летището и да получават информационни ъпдейти.

Водещи

Най-четени