Vivacom ще предлага и наемане на електронни книги 09.04 | 12:35

Телекомът с амбициозен проект за електронна книжарница

От Олга Андреева

След Mtel още един мобилен оператор ще предлага електронни книги. От днес, 9 април, Vivacom отваря специална платформа за закупуване на електронни книги, която стартира с повече от 1200 заглавия.

Новата услуга VIVA books за първи път в България предлага и опцията не само за сваляне, но и за наемане на книги.

Специалната платформа, която може да бъде открита на интернет портала vivabooks.vivacom.bg, се реализира в партньорство с издателство Ciela. В каталога присъстват главно художествени заглавия и такива на бизнес тематика.

Един клиент може да наема до 5 книги на месец, да ги пренаема, както и да се абонира за услугата, ако желае да чете често, без да се налага да купува съответните издания, които го интересуват.

Както закупените, така и наетите издания, могат да бъдат свалени и отваряни на до пет различни устройства. Цените в каталога ще бъдат над 40% по-ниски от хартиеното копие, посочват от телекома.

По повод старта на кампанията всеки регистрирал се клиент ще може да изтегли безплатно последната книга на нашумелия с "Мисия Лондон” български автор Алек Попов – "Телесни плевели”.

Всеки месец на преференциални цени ще се предлага по едно хитово заглавие от каталога на VIVA books.

В началото на 2011 г. мобилният оператор M-Tel също стартира услугата e-book. От страницата на компанията могат да бъдат изтегляни електронни книги за мобилни устройства.

Сред предлаганите заглавия са българска и световна класика, криминални и любовни романи, поезия, както и помагала и учебна литература.

Водещи

Най-четени