Welcome to Facebooк.... Мирослав Найденов 03.04 | 13:26

Земеделският министър с официален профил в социалната мрежа

От Филипа Тодева

По-добре късно, отколкото никога. Макар да беше модерно политиците да си правят Facebook профили покрай парламентарните избори през 2009 година, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов реши да навакса този свой пропуск и реши, че за него сега е удачният момент.

В специално съобщение на пресцентъра на МЗХ се съобщава, че профилът на министъра в социалната мрежа е личен, като съдържа богат снимков материал от последните години, в които заема постът на министър на земеделието и храните.

Всъщност става въпрос за фен страница на земеделския министър, до която всеки потребител има достъп, след като я хареса, според правилата на соицалната мрежа. Всъщност, няма особено значение дали чрез профил, дали чрез страница - явно Мирослав Найденов е решил, че е крайно време да се присъедини към света на новите технологии.

"Профилът на д-р Найденов е личен, но на него ще бъде помествана информация, свързана с настоящите му служебни ангажименти на министър на земеделието и храните по отношение на структурите, които той администрира и контролира", се казва в него. Е, усетиха се, че Facebook става и за PR. Както казахме - по-добре късно, отколкото никога.

От секцията, в която министърът приветства с "Добре дошли" посетителите на страницата си във Facebook, има препратки към приложенията и статиите, свързани с най-значимите ангажименти, с Държавен фонд "Земеделие” – Разплащателна агенция, стандарти за храни, Лоза и вино, Лов и гори, Рибни ресурси.

В страницата ще има допитвания и анкети, които да подпомогнат Найденов при взимането на управленски решения по отношение на обществено значими теми и проблеми. На стената на Facebook има опция за писане на коментари, мнения, препоръки, с които той "би могъл да се съобрази и да има предвид при изпълнението на професионалните си ангажименти". (Е, би могъл и да не се съобрази.) Ще можем да видим и информация, и видео, за всички медийни изяви на ръководителя на МЗХ.

Facebook профилът на д-р Мирослав Найденов е на следния адрес: http://www.facebook.com/miroslavnaydenov. Но ако сте любители и на Facebook, и на политиката, сигурно вече знаете или пък бихте искали да знаете, кои други политици, се подвизават редовно в социалната мрежа било то със свои лични профили, страници и какво ли още не. Наблюденията показват, че явно доста от членовете на Столичния общински съвет предпочитат Facebook.

Сред тях са Борис Цветков, Калоян Паргов от БСП, Елен Герджиков, председател на СОС , съветниците от ГЕРБ Иван Илиев, Лорита Радева, Малина Едрева, Радослав Тошев, от НДСВ Любка Качакова и Любомир Дацов, от Синята коалиция – Прошко Прошков, Атанас Атанасов и Петър Москов, и единственият съветник на ВМРО – Ангел Джамбазки. Профил има и столичният заместник-кмет Албена Атанасова, както и областният управител Данаил Кирилов.

Социалната мрежа е на мода и при евродепутатите – Андрей Ковачев, Антония Първанов, Илияна Йотова, Метин Казак, Филиз Хюсменова и др. Профили имат и министрите Сергей Игнатов, Аню Ангелов, Николай Младенов, Томислав Дончев ...

Депутатите обаче - е, да кажем кои депутати имат Facebook ще е равносилно на това да изброим около 200 имена. Тези, които социалната мрежа сама предлага да добавим, на пръв поглед са Антон Кутев, Георги Андонов, Георги Терзийски, Иван Иванов, Мая Манолова, Мартин Димитров, Кирил Гумнеров, Четин Казак, Кирил Добрев и др.

Водещи

Най-четени