Windows Phone 8 се готви за игри с високо качество 23.08 | 11:49

Мобилната операционна система получава помощ за поддръжката на игри от Unity3D

От Георги Георгиев

Следващото поколение на устройствата под Windows Phone ще предоставят на любителите на мобилния гейминг сериозни възможности за игра. Това ще стане благодарение на графичния енджин (софтуер, специално създаден за разработката на видео игри) от по-висок калибър Unity3D, който новата мобилна система на Microsoft ще поддържа.

От технологичния сайт WMPoweruser отбелязват, че създателите на Unity3D от Unite Technologies са обявили, че енджинът им ще поддържа Windows Phone 8 и Windows 8, когато двете системи бъдат пуснати по-късно тази година.

От сайта отбелязват, че подобна добавка е от голямо значение, тъй като благодарение на нея "разработчиците ще могат много лесно да импортват игри с високо качество и тежка графика от iPhone към Windows Phone 8”. Това означава, че новият Windows ще разполага със силна игрова база, когато най-накрая се появи на пазара.

По-рано този месец стана ясно, че гигантът Electronic Arts ще си партнира доста сериозно с Microsoft за издаването на голямо количество развлекателен софтуер за Windows Phone.

Издателят се е съгласил да представи пред аудиторията на Windows Phone големи франчайзи, между които Medal of Honor, The Sims Free-to-Play и World Series of Poker.

Водещи

Най-четени