World of Warcraft: Mists of Pandaria с лудо премиерно парти 27.09 | 14:26

Може би най-очакваното компютърно заглавие за годината вече е в родните магази

От Ивайло Коралски

За поредна година българските почитатели на най-популярната масивна онлайн игра в световен мащаб, World of Warcraft, бяха наградени с премиерно парти за новото допълнение към любимото им заглавие.

В Зала 2 на Интер Експо Център София бе представено Mists of Pandaria - четвърто допълнение на World of Warcraft.

Mists of Pandaria повдига съществуващото до момента максимално ниво в играта и представя нов клас герой – монах, както и изцяло нова раса – пандарите. Загадъчните панди са неутрална раса, чиято хилядолетна история датира много преди появата на човешките империи и дори разделянето на света между воюващите Orgrimmar и Alliance.

Те идват от Пандария – древна цивилизация, скрита от опасности с хилядолетни мъгли по силата на древен магически договор. В новото разширение на World of Warcraft, нейните представители сами напускат острова си на гърба на гигантската костенурка Шен-зин Су, за да потърсят нов път за народа си.

Всички нововъведения в Mists of Pandaria бяха представени на партито с атрактивна ролева игра на живо. Началото на забавленията даде впечатляваща демонстрация от кунгфу център Сюангуей, след което всички присъстващи бяха разделени на видове играчи от Хордата и Алианса.

Заобиколени от персонажите от играта, участниците получиха пакети с по 3 специални мисии, които трябваше да изпълнят, за да защитят честта на своята фракция.

Междувременно турнир по класическия Warcraft III: The Frozen Throne върна посетителите към корените на играта.

World of Warcraft: Mists of Pandaria се продава в родните специализирани магазини за развлекателен софтуер.

Най-четени