iPhone 5 скоро и във вашия магазин 25.03 | 12:49

Новият смартфон ще предлага по-голям екран и по-бърз достъп до интернет, сочат слухове

От Георги Георгиев

След всичкото суетене около новия iPad, вече почнаха да се дочуват и слухове за появата и на iPhone 5. Според тях, смартфонът ще бъде наричан "новият iPhone”, подобно на последния модел таблет, който щатският технологичен гигант пусна миналата седмица, пише Еmirates247.com.

Макар че още няма официална дата за излизането на смартфон, в мрежата циркулират две версии за това кога новото чудо на техниката ще излезе на пазара. Едни казват, че дебютът ще бъде през юни, а други го отлагат между септември и октомври.

Новия iPhone ще има значителни подобрения в сравнение миналите му версии. Като за начало моделът ще бъде с 4.6-инчов Retina дисплей, което е с един инч повече от iPhone 4.

Очевидно този сезон Apple са заложили на малките детайли, защото слота им за зарядно устройство на новия iPhone също се очаква да бъде по-малък от досегашния. Смартфонът ще бъде с по-голям екран, но се очаква да е с по-малка SIM карта. Тъй наречената nano SIM card ще е една трета от размерите на SIM картата в iPhone 4S. В допълнение на всичко това, с новата 4G LTE технология скоростите на достъп и сърфиране в мрежата се скочат 10 пъти в сравнение със сегашният 3G стандарт.

Познавайки продуктите на Apple можем да сме сигурни, че от компанията ще се постараят да предоставят на потребителите най-новия си софтуер или ъпдейти, така че нищо чудно след появата на iOS5.1 в новият iPhone направо да се скочи на iOS6.

И накрая, ако предполагате, че ще апаратът ще има и по-голяма паметова карта, то най-вероятно ще останете разочаровани. Към момента мрежата дори не се споменава за усъвършенстване на досегашната карта от 64GB с нов 128 гигабайтов модел.

Водещи

Най-четени