Акциите на Facebook паднаха след края на супербурята 01.11 | 11:53

Ценните книжа и на други американски компании нямаха по-добра съдба

От Георги Георгиев

Търговията на фондовите борси в САЩ вчера беше възстановена след продължила два дни пауза, наложена от супербурята Санди.

Една от компаниите, чиито книжа пострадаха след подновяването на търговията, беше социалната мрежа Facebook. Акциите ѝ загубиха 3% от стойността си и достигнаха цена от 21,25 долара, информира в. Wall Street Jоurnal, цитиран от Econ.bg.

Принудителната борсова пауза беше нещастно стечение на обстоятелствата за служителите в социалната мрежа. Те не можеха да се възползват от увеличението в цената на акциите ѝ в последно време.

Акциите на други американски компании също нямаха по-добра съдба. Apple загуби 2,1% от стойността на акциите си, които достигнаха цена 591,28 долара. Това се случи, след като старши вицепрезидентът на технологичния гигант Скот Форстал обяви напускането си.

Същевременно медийната корпорация Disney също отчет спад, след като обяви, че е придобила филмовото студио на Джордж Лукас – Lucasfilm, стана ясно от информацията на Forbes.

Изданието коментира, че при подновяването търговията не е била особено интензивна. Причина за това е, че много от финансовите компании и техните служители все още са се справяли с последиците от супербурята.

Водещи

Най-четени