Бил Клинтън е възхитен от новите технологии 10.01 | 11:47

Бившият американски президент бе сред гостите технологичното изложение CES 2013

От Георги Георгиев

Бившият американски президент Бил Клинтън се присъедини към презентацията на Samsung по време на международното технологично изложение CES 2013 г. в Лас Вегас. Там той дискутира силата на интернет, влиянието на новите технологии в световен мащаб и нуждата от развитие на онлайн инфраструктурата в САЩ, предаде Mashable.

"Технологията може да помогне за преодоляването на предизвикателства, които дори не са икономически", каза в речта си Клинтън. Бившият президент е един от популяризаторите на програмата на Samsung "Надежда за децата" (Hope for Children), целяща да да предостави образование на 2,5 млн. деца от развиващите се държави.

Клинтън сподели, че е впечатлен от начина, по който новите технологии променят живота на хората. Той наблегна на начините, по които те могат да бъдат използвани за подобряване на положението им в бъдеще – както и в икономическо така и в политическо отношение, какъвто бе случаят с революциите от Арабската пролет от началото на миналата година.

"Мисля за всички тези базисни технологии, които днес приемаме за даденост. Мобилните технологии правят толкова много, за да подобрят положението на бедните по света", каза още Клинтън.

"Бях зад сцената, разглеждайки всички тези нови устройства. Там ми бе припомнено, че по времето, когато бях президент средният клетъчен телефон тежеше над 2 килограма. В деня, в който положих клетва като президент на САЩ, в интернет съществуваха около 50 сайта", сподели бившият държавен глава.

По време на речта си Клинтън не пропусна да отбележи и технологичните препятствия, пред които САЩ са изправени днес. Той подчерта, че в момента Южна Корея има най-високите скорости на сваляне на информация от мрежата, докато страната му е паднала едва до 15-то място по този показател.

Водещи

Най-четени