Бутонът "+1" на Google с нови функции 26.08 | 11:43

Двете нови функции доближават "+1" до "Like" бутона на Facebook

От Георги Георгиев

Когато Google пусна своя бутон "+1" през юни тази година, новата функция предизвика огромен интерес в мрежата. След като си "поиграха" известно време с него обаче, потребителите започнаха да забелязват, че кликването върху бутона не им донася кой знае какви ползи. Поради тази причина търсачката обяви, че ще добави две нови екстри, които ще направят "+1" по-полезен за потребителите, информира Digital Trends.

За известно време след появата си "+1" стана толкова популярен, че за момент засенчи Tweet бутона в Twitter. Но дори след пускането на социалната мрежа Google+ бутонът продължи до голяма степен да е безполезен, което бе доста разочароващо.

С него можете да намерите коя страница е харесал някой от вашите приятели, но тази информация не бе лесна за откриване. Страниците, които хората отбелязваха с "+1", не излизат на предни позиции при търсене, което обезсмисля до голяма степен упражнението.

Google съобщи, че през следващите седмици възнамерява да направи две промени в "+1", които значително ще променят начина му на работа. Най-важната промяна е, че като кликвате върху него, ще можете да споделяте информацията с кръговете си от приятели в Google+. Към него ще бъде добавено и падащо меню, на което ще се виждат линка към страницата, картинка и кратък текст с информация за нея.

Другата нова екстра +snippets ще бъде много полезна за издателите. При споделяне съдържание с помощта на бутона "+1", автоматично в постинга се включва линк, изображение и описание. Това е добър начин за иницииране на разговор с хора, които се интересуват от темата.

Така с двете нови функции "+1" започва да работи подобно на начина, по който работи бутонът Like на Facebook, коментират от Digital Trends.

Водещи