Българската Assassin’s Creed III Liberation е на пазара 01.11 | 08:46

Българи стоят зад новата част на една от най-популярните гейм серии

От Ивайло Коралски

Ubisoft Sofia обяви, че може би най-очакваното заглавия за PlayStation Vita, Assassin’s Creed III Liberation, е вече достъпна в цял свят. Ексклузивното за Vita заглавие за първи път пресъздава на преносимо устройство легитимно Assassin’s Creed преживяване.

Assassin’s Creed III Liberation е разработка на българското подразделение на френския гигант Ubisoft. Играта включва всички основни характерни черти на поредицата, в това число свободна навигация, впечатляваща визуално бойна система, както и богата история, изпълнена с интриги и обрати.

В Assassin’s Creed III Liberation играчът влиза в ролята на първата жена-героиня на поредицата, Авелин. Девойка с ясни убеждения, Авелин се бори за свобода през 18 век в Ню Орлеанс - град, който е на ръба на недоволството, след като испанската империя му налага своето управление.

Assassin’s Creed III Liberation също така поддържа и специфичните за PS Vita методи за контрол. Заглавието се възползва максимално от възможностите на предния и заден тъчскрийн, камерата, както и жироскопа. Те позволяват специфични бойни действия и придвижване, взаимодействие с други герои, разшифроване, като заедно пресъздават увличащо преживяване на преносима конзола.

Assassin Creed III Liberation също така има и уникален мултиплейър, създаден специфично за PS Vita.

"Много сме радостни, че ни бе поверена задачата по създаването на Assassin Creed III Liberation, най-амбициозната преносима игра от серията към днешна дата ", споделя Иван Балабанов, Генералният Директор на Ubisoft Sofia.  

"С подкрепата на Бранд екипа от Ubisoft Монреал, нашите разработчици успяха да доставят пълно Assassin Creed преживяване на PS Vita, което е доказателство за отдадеността и страстта на нашите екипи. Сферата за разработката на игри в България има голям потенциал и се надяваме, че тази игра ще бъде добър пример за това."

Assassin’s Creed III Liberation ще бъде достъпна в магазините, както и на PlayStation Network за PS Vita на 31 октомври.

Трейлър на играта, сега:

Водещи

Най-четени