В крак с времето – онлайн уроци пестят време и повишават успеха на учениците 14.04 | 16:04

Родители могат да следят развитието на детето чрез онлайн архив

От iNews.bg

Качественото образование е ценност за родители и ученици, но това е дългосрочен процес, който се развива и в училище, и у дома.

При подготовката на децата за училище, те често са затруднени да разберат материала сами, родителите са заети, а посещението на частни уроци и школи е свързано със сериозна логистика и средства.

В този контекст се появява "Прознание" – първата българска интерактивна уеб платформа, която предлага възможност за подготовка от дома с учител онлайн. Така децата от предучилищна възраст до 12 клас могат да надграждат знанията си и да получават разяснения за всичко, което не са успели да разберат в училище.

Това е иновативно съчетание на съвременни педагогически практики и технологични решения.

Участието в уроците на Прознание е достъпно и интуитивно за децата – става с компютър, камера, слушалки и микрофон, интернет връзка.

Уроците са обединени в разнообразни курсове, за да подпомогнат дългосрочно и с натрупване процеса на качествено учене – подготовка за "матурите" в 4, 7 и 12 клас, интензивна и съпътстваща учебния процес подготовка по различни предмети, наваксващо обучение, индивидуални консултации.

Освен успешният подход, платформата осигурява гъвкава програма, съобразявайки се с удобното за учениците време. А участието в уроците става от всяко удобно място – само с компютър и интернет връзка.

В зависимост от предмета и възрастта на децата, уроците са с продължителност от 30 до 120 мин. Участниците в урок са от 6 до 9 ученици, които могат да работят както индивидуално с преподавателя, така и в колективни задачи чрез възможностите на виртуалната класна стая.

За да имат възможност да разгледат инструментите на платформата и да се запознаят с метода на преподаване на учителя, и родителите, и учениците получават безплатно първата сесия по избрания предмет.

Родителите могат да следят отблизо развитието на своите деца чрез достъп до видео архива от проведени уроци във виртуалната класна стая, както и да провеждат онлайн консултации със самите преподаватели.

Водещи

Най-четени