Варна става събирателна точка на геймъри и творци от цяла България и Балканският полуостров 31.07 | 19:33

Време е за мрежа!

От Ивайло Коралски

В горещите летни дни на август ще се лее геймърска пот на териториите на морската ни столица. 

От 20 до 23 Варна ще се превърне в събирателна точка за геймъри и любители на анимацията от цяла България, Страните от Балканския полуостров. В рамките на 72 часа ще се проведе GridHourBG или Часът на мрежата - класическо LAN парти, където всеки ще може да се забавлява/работи/състезава, както и да присъства на интересни презентации от сферата на българските анимации, комикси и компютърните видео-игри. Чрез изграждането на независима локална мрежа под формата на LAN парти, всички участници на събитието ще имат физическата възможност да се запознаят помежду си, разменят контакти и идеи, и това да стане извън обичайната им среда - виртуалното пространство. Събитие като GridHourBG ще е първо по мащаба си на територията на града, тъй като е с капацитет от 500 седящи места и с възможност за поток от 1000 души на ден. 

Въпросното ще се проведе на площ от 1800кв.м и с богата програма от презентации, турнири с награди и преди всичко свободна игра на компютърни и настолни игри. Поради разнообразните занимания, които са предвидени от организаторите, GridHourBG може да бъде посетено от всеки, който усеща себе си като геймър, има интерес в областта на анимацията или разработването на компютърни игри, има желание да срещне хора с общи интереси или просто иска да се забавлява и да научи нещо полезно от тази сфера.

1545478 

На 20 Август, GridHourBG стартира с организиран конкурс по MineCraft за най-малките любители на игрите, с което излиза от стандартните рамки и предлага семейно забавление за повече от едно поколение геймъри. Освен това в първият ден на събитието ще се проведат турнири по Hearthstone, различни настолни игри и всеки ще има възможността да види и да се научи как се правят роботи с Robopartans Варна. На 21 Август, организаторите са предвидили богата програма на тема български комикси и анимация. Освен представяне на нови проекти, са организирани и няколко уъркшопа, където всеки ще може да си нарисува собствен комикс.  22 Август ще бъде изпълнен с още интересни гости, които ще споделят своя опит в сферата на създаването на компютърни игри и отново ще се представят български анимации. Всеки ден след 20ч, като едно истинско класическо LAN парти, вълнението и адреналина ще вземат връх, тъй като с любезното съдействие на OgreCast идва време и за геймърските битки. 

Освен възможността за свободна игра между всички участници през всичките 72 часа на събитието, организаторите ще дадат възможност за участие в организирани турнири на някой от най-популярните класически игри, сред които Half-Life, Heroes of Might and Magic III, Warcraft III: The Frozen Throne и други. Паралелно с предвидената програма, в зоната за почивка, денонощно всеки участник ще има достъп до конзоли, Escape Games (стая за бягство) и други съоръжения за почивка. 

Така де, време е за мрежа! Повече информация за събитието и начина, по който можете да участвате, тук

Водещи

Най-четени