Възходът на SAP продължава 01.11 | 12:39

Компанията е с рекорден финансов резултат за трето тримесечие на 2012 г.

От Георги Георгиев

Германският производител на бизнес софтуер SAP обявиха рекордни финансови резултати за изминалото тримесечие, като реализира приходи от продажба на софтуер в размер на 1,026 млрд. евро.

Компанията отчете трицифрен ръст в ключовите направления: облачни услуги, мобилни технологии и системата за управление на бази данни SAP HANA. Общите приходи на компанията за тримесечието са в размер на 3,952 млрд. евро, което е с 16% повече спрямо същия период през 2011 г.

Приходите за тримесечието от SAP HANA са били 83 милиона евро, с прогноза да достигнат поне 320 млн. евро за 2012 г. Мобилните технологии генерират приходи в размер на 48 млн. евро, като се очаква те да достигнат до 220 млн. евро за годината.

Най-висок ръст за периода се отчита в сферата на облачните услуги - 63 млн. евро спрямо 4 млн. евро за същото тримесечие на 2011 г.

"Доволен съм то резултатите на SAP за третото тримесечие. Това е 11 поредно тримесечие с двуцифрен ръст в продажбите на софтуер и софтуерни услуги,” коментира Вернер Бранд, финансов директор на SAP.

"И през това тримесечие продължихме да инвестираме в бизнеса с облачни услуги, като останахме фокусирани и върху финансовата дисциплина. В тази връзка сме убедени в добрия финансов резултат за 2012 г.”

Въз основа на настоящите макроикономически показатели, компанията очаква да достигне ръст в продажбите на софтуер и софтуерни услуги в рамките на 10.5% - 12.5% и оперативна печалба между до 5.25 млрд. евро.

Водещи

Най-четени