Главният изпълнителен директор на Yahoo се оказа "калинка" 07.05 | 11:18

Скот Томпсън няма бакалавърска степен по информатика

От Ивайло Ачев

Главният изпълнителен директор на Yahoo Скот Томпсън може да се раздели скоро с поста си след само четири месеца начело на компанията, като причината е, че Томпсън е излъгал какво образование има, пише AP.

Оставката на Томпсън вече е поискана от един от главните акционери на Yahoo – Даниел Льоб. Той заплаши компанията, че ако до 19:00 българско време днес не освободи Томпсън, ще заведе дело срещу Yahoo.

Бедите на Томпсън идват заради факта, че Yahoo официално обявиха, че той има две бакалавърски степени – по счетоводство и по информатика. Оказва се обаче, че Томпсън е бакалавър само по счетоводство, като е завършил Стоунхил Колидж – учебно заведение, което се намира до Бостън.

В сайта на Yahoo вече е премахната информацията за висшето образование на главния изпълнителен директор на компанията. Не е ясно откъде е дошла грешката – дали Томпсън е заблудил Yahoo или компанията е сбъркала.

Интересен факт за образованието на Томпсън е, че не за пръв път се посочва, че той има две степени по висше образование. Това се е случвало и докато Томпсън беше директор на PayPal – финансовото звено на eBay. Той е бил представян с двете степени при голяма конференция през 2010 година, но eBay е внесла в Комисията по ценните книжа и борсите документи, с които показва, че Томпсън е само бакалавър по счетоводство.

Водещи

Най-четени