Защо Facebook не обича голи женски гърди? 09.04 | 10:00

Социалната мрежа банна два пъти жена заради снимки на кърмене

От Александър Бакалов

Facebook не обича снимки на голи женски гърди до такава степен, че банна два пъти младата майка Кристи Кемп заради кадри, показващи сравнително безобидно кърмене.

Последното, на всичко отгоре, не минава за забранено, както е изписано черно на бяло в долния текст относно порнографското съдържание:

"Facebook има стриктна политика относно споделянето на порнографско съдържание. Също така налагаме ограничения що се отнася до показването на голота. Ние обаче уважаваме правото на хората да споделят съдържание, което има лично значение за тях, като например снимки на скулптури от сорта на Давид на Микеланджело или пък семейни снимки, на които се показва кърмене на дете".

Най-големият майтап в случая е, че госпожа Кемп има страница в социалната мрежа, специално посветена именно на кърменето, но е била банната за 24 часа, когато една от последователките на страницата е публикувала снимка на кърмене.

След като наказанието изтекло, друга последователка на страницата публикувала снимка на кърмене и Кемп била банната отново, този път за три дни. Опитите й да се свърже с централата на Facebook били напразни и от социалната мрежа реагирали чак когато случаят бил раздухан от FOX 40.

В крайна сметка от Facebook са се извинили на Кемп със следните думи:

"Член на нашия екип случайно е премахнал нещо, което сте публикували във Facebook. Това е било грешка и ние искрено се извиняваме за нея."

Ето го и репортажа на FOX 40, описващ случая:

Водещи

Най-четени