Играем игри с качество, близко до това на "Аватар", само след година 29.06 | 13:08

Поне така твърди японският гигант Square Enix

От Ивайло Коралски

Студиото на японския издател Square Enix – Luminous Studios, разкри, че в следващата конзолна генерация можем да очакваме в нашите игри всички визуални елементи, които към днешна дата са присъщи на единствено на CGI филмите като тези на Pixar или "Аватар" на Джеймс Камерън.

Студиото беше отговорно за може би най-впечатляващото техническо демо на изминалото изложение Е3, кръстено Agni’s Philosophy и демонстриращо визуални постижения в реално време, които се доближават максимално до качеството на скъпите CGI филми.

"Очакваме следващата генерация конзоли (PlayStation 4 и Xbox 720 – бел. ред.), да демонстрират визия, която е максимално близка до днешните компютърно генерирани филми", разкрива Йошихиса Хашимото от Luminous Studios в интервю за RPGSite.

"Например целият фон в нашето демо, възпроизвеждано в реално време – планините, къщите и т. н., е взет директно от CGI версията на Agni’s Philosophy", допълва японецът.

Според Хашимото обаче все още има страшно много работа по самия трансфер на елементите от CG генерираните филми и продуктите, които ще ги използват, представяйки ги на екрана в реално време.

Японецът твърди, че ще бъде изключително трудно следващата генерация игри да бъдат поместени в еднослоен Blu-Ray носител (капацитета на въпросния е 25GB – бел. ред).

"В момента обмисляме начини за безболезнена компресия на цялата база данни, взета от GCI източниците", казва още Йошихиса Хашимото.

Анализаторите очакват PlayStation 4 и следващата версия на конзолата на Microsoft Xbox да се появят на пазара в края на 2013 година.

Изключителното визуално демо на Square Enix, както и демонстрацията на Epic Games, които показват какви игри ще играем през следващите няколко години можете да гледате сега:

Водещи

Най-четени