Китайците луднаха по iPhone 5 17.12 | 14:24

С 2 милиона продажби през първия уикенд страната отбеляза абсолютен рекорд в историята на iPhone

От Георги Георгиев

Създателите на култовите i-джаджи от Apple обявиха, че са продали над два милиона бройки от новия си iPhone 5 в Китай през първия уикенд след пускането му. По този начин тотално бяха опроверган очакванията, че моделът няма да се продава добре, а китайският гигант се превърна в страната, отбелязала най-добър старт в цялата история на iPhone, информира The Inquirer.

Според изнесената статистика продажбите в собствените магазини на Apple са били доста ниски, като клиентите масово са се насочили към апаратите, предлагани от два китайски телекома - China Unicom и China Telecom.

Например, от China Unicom отбелязват близо 300 хиляди предварителни поръчки, което е със 100 хиляди повече от поръчките на iPhone 4S от миналата година.

"Потребителската реакция на iPhone 5 в Китай е невероятна. Тя постави нов абсолютен рекорд за най-добрите продажби за първи уикенд", коментира изпълнителния директор на Apple Тим Кук.

"Китай е много важен пазар за нас и клиентите там не могат да изчакат да получат продуктите на Apple”.

Въпреки поставените рекорди акциите на Apple продължиха да падат. След дебюта на iPhone 5 в петък, акциите на щатския гигант са спаднали с 3,8 процента до малко 509.79 долара.

Водещи

Най-четени