Google Maps вече и за iPhone 13.12 | 13:55

Apple взе това решение след огромните критики към Apple Maps

От Владислав Рашков

Google представи ново приложение за карти и навигация, което е адаптирано с продуктите на Apple. iPhone, iPad и други устройства, базирани на операционната система iOS, вече ще могат да ползват безпроблемно Google Maps, пише Econ.bg

По-рано през годината Apple беше отказал да ползва услугата на Google, но проблемите с навигационната система на iPhone 5 Apple Maps, станаха основателна причина компанията да размисли. Системата беше критикувана за редица бъгове и грешки. Заради недобрата работа на приложението, дори се наложи изпълнителният директор на компанията Тим Кук да се извини официално на клиентите си.

Засега апликация е безплатна и е достъпна на 29 езика в над 40 страни, информираха от Google.

Оригиналното приложение Google Maps беше основна част от iPhone от дебюта на "умния" телефон през 2007 г. Apple обаче реши тази година да пусне своя версия на апликацията за карти и навигация – Apple Maps, която беше сурово критикувана заради редицата си бъгове и грешки. Заради недобрата работа на приложението, дори се наложи изпълнителният директор на компанията Тим Кук да се извини официално на клиентите си.

"Хората по света искаха Google Maps за iPhone. Ние се радваме да съобщим, че от днес вече ще има Google Maps”, пишат в официалния си блог от Google.


Водещи