Край на стреса за притежателите на смартфони 26.03 | 21:01

Мобилно приложение ще ни да дава адекватни решения на проблеми

От Гергана Златкова

Ново мобилно приложение има задачата да пребори стреса на притежателите на смартфони, съобщава Daily Mail.

Разработеното от специалисти от университета в Кеймбридж приложение се нарича Android Remote Sensing App (AIRS) и ще избавя хората от стресови ситуации.

Как ще стане това?

Софтуерът ще държи отчет за това къде точно се намира потребителят в момента, за метеорологичната обстановка, календарните събития, имейлите, текстовите съобщения и повикванията.

Ако близо до местоположението на потребителя има тълпи, които биха му създали дискомфорт, приложението ще го предупреди. Физиологичните му реакции също ще бъдат регистрирани чрез електрокардиограма и сърдечни сензори.

Потребителите ще бъдат предупреждавани, ако попаднат в стресова обстановка и покажат стресови пикове. Тогава ще трябва да изключат имейла си, позвъняванията, повикванията и да "свалят незабавно приложението".

Дирк Тросън, технически мениджър на проекта, признава, че антистресовите софтуери тепърва прохождат. За сметка на това те могат да дадат адекватни решения, които никой друг не предлага.

AIRS действа в реално време и може да бъде в помощ на потребителите във всяка минута от денонощието. То е алтернатива на скъпите антистресови медицински терапии, които невинаги са успешни.

Приложението трябва да се появи на пазара до края на годината, допълва БТА.

Водещи

Най-четени