Красотата на нощното небе - скоро в ръцете ни 04.04 | 09:48

Нов DSLR фотоапарат на Canon е пригоден за снимане на Космоса в ясните звездни нощи

От Георги Георгиев

Много от скъпите цифрови огледално-рефлексни фотоапарати не са оптимизирани за снимане на обекти в небето и особено на звездите и планетите в ясните звездни нощи. Затова първата работа на астрофотографите – фотографи, специализирали се в снимане на нощното небе, е да се научат как да "пипнат" настройките на апаратите си така, че да заснемат астрономическите обекти по най-добрия начин.

За да улесни всички любители на звездното зрелище Canon пуска нов DSRL фотоапарат, който ще улесни работата дори на начинаещите, информира Tecca. Тайната на модела Canon EOS 60Da Digital SLR се крие в три пъти по-високата чувствителност от обикновените фотоапарати към червената светлина, излъчвана от водорода, изпълващ галактиките и звездните купове (т.нар. емисионна линия H-алфа).

Луксът да снимаме световете, които обикновено виждаме само на професионалнтите снимки от телескопите, обаче, си има своята цена. При пускането си по-късно този месец новият Canon 60Da ще се продава за 1 500 долара, което е с няколкостотин долара повече от цената на стандартните модели от този клас.

Най-четени