Кръв ще се лее във Facebook 04.02 | 15:41

Социалната мрежа се опитва да спечели хардкор геймърите

От Александър Бакалов

Игрите във Facebook не са от вчера, но именно през 2013 година от социалната мрежа ще се опитат да привлекат в лоното си играчите, които предпочитат да разсекат някое чудовище на две с брадвата си, вместо да садят арпаджик във FarmVille.

През 2013 година можем да очакваме във Facebook поне десет хардкор заглавия, а трейлърът на първото от тях можете да видите по-долу. Става дума за екшън ролевата игра ChronoBlade, зад която стои създателят на Grand Theft Auto Дейв Джоунс.

Тази хардкор посока обаче не бива да притеснява почитателите на заглавия от типа на споменатия FarmVille или Candy Crush, както бърза да сподели с Reuters Шон Райън, началник на раздела за игрални партньорства във Facebook:

"Ние няма да се отдалечим от другите игри, но без съмнение фокусът ни през 2013 година ще бъде Facebook да се превърне в по-добра платформа за хардкор играчите и за производителите, които създават подобен род игри. През следващите месеци ще станете свидетели на игри, които наистина ще променят представите ви за гейминга в рамките на Facebook. Повече от милиард потребители месечно използват Facebook, а над една четвърт от тях играят игри."

Водещи

Най-четени