Къде е Start менюто в новия Windows? 11.06 | 18:00

Не се притеснявайте, че известният бутон отсъства от Windows 8 – той просто е скрит

От Вероника Стойновска

В последно време много се писа относно "липсващият" Start бутон на Windows 8 – малкото кръгче в долният ляв ъгъл на екрана което ни предоставя бърз достъп до всички най-често използвани програми и документи в операционната система на Microsoft.

Бутонът е въведен още при революционния за времето си Windows 95 и вероятно е най-използваният бутон оттогава, пише Digital Inspiration. Оттам коментират, че хората не са свикнали на промените и не се чувстват особено доволни от липсата на Start менюто в новия Windows 8.

Сега е време да ви успокоим - Start бутон ще има! Само че ще е скрит.

В новата версия на Windows има много други разнообразни приложения, които ви дават почти същите услуги, които ползвате с помощта на въпросния бутон.

Ако все пак се придържате към старомодното меню, то единственото, което трябва да направите, е да кликнете в най-долният ляв ъгъл на екрана – там, където по принцип сте свикнали да виждате въпросното кръгче. Тогава вървху екрана ви се покаже модифицирана версия на добре познатото Start меню.

Единствените приложения, които няма да видите там, са тези, които са изведени на отделни прозорци на новата операционна система.

Водещи