МВР учи ямболските деца как да се пазят в интернет 06.11 | 15:28

Кампанията е насочена към учениците от начален до среден курс, както и към техните родители

От Георги Георгиев

От днес по инициатива на Областна дирекция на МВР – Ямбол стартира информационна кампания "Безопасност в Интернет”, която през следващите месеци ще се проведе на територията на областта.

Кампанията е насочена към учениците от начален, основен и среден курс на обучение и техните родители. Основната й цел е повишаване на информираността на децата, младежите и родителите им за съществуващите заплахи и рискове, когато са онлайн. В рамките на обучението те ще се учат как да ги разпознаят, как да се предпазят и къде да потърсят помощ при злонамерени атаки.

В продължение на два месеца във всички учебни заведения в областта ще се провеждат открити беседи на тема "Злонамерените атаки в Интернет и как да се защитим.”. На 7 ноември от 12,30 часа в ОУ "П.Р.Славейков” – Ямбол ще се проведе втората дискусия по темата с ученици от 4, 5, 6 и 7 клас.

В рамките на кампанията са изработени плакат и клип по темата, които ще бъдат разпространени в училищата. Двеминутният клип насочва децата как да търсят помощ при злонамерени атаки, когато са онлайн. Той ще бъде използван и в часовете по Информационни технологии.

На сайта на Областната дирекция, в раздел "Полезна информация”, е поместена информация за децата и техните родителите, съдържаща най-често срещаните заплахи в интернет - пространството. Освен това има насоки, как да бъде създадена една по-благоприятна среда при сърфиране в световната мрежа.

Повече информацията по темата, която би била полезна не само на ямболските деца и родители, можете да откриете в сайта на МВР-Ямбол тук.

 

Най-четени