Може ли да се поумнее от видеоигри? (ВИДЕО) 20.01 | 16:05

Oтговорът е да, стига да не прекаляваме

От Георги Георгиев

Често противниците на съвременните видеоигри ги описват като насаждащи насилие способи за бягство от реалността, губене на ценно време или просто чиста проява на мързел. Защитниците на индустрията пък изтъкват аргументи от рода на това, че игрите спомагат за развитие на умения като внимание към детайла, бързина на рефлексите и логично мислене, които са полезни и навън – в реалния свят.

За да обобщят в най-общо казано докъде е стигнал дебатът между двата лагер създателите на научнопопулярния YouTube канал AsapSCIENCE са ни подготвили поредното образователно клипче, третиращо темата за ползата от компютърните игри и дали всъщност те могат да ни направят по-умни.

Както можете да се убедите сами в него акцентът пада върху няколко научни изследвания, които експериментално показват, че престоят във виртуалната реалност подпомага развитието на редица реални умения.

И все пак трябва да уточним авторите на видеото подхождат към темата с предварителната уговорка, че всяко нещо в прекалено големи дози е вредно. Независимо дали става въпрос за броколи, чиста питейна вода или видеоигри.

Водещи

Най-четени