Нов хибрид между смартфон и таблет 27.06 | 13:37

Разработката на Imerj и Frog може да се окаже успешното съчетание на двата продукта

От Георги Георгиев

Когато си представяте хибриден смартфон/таблет, в главата ви появява ли се апарат, който поразително да прилича на Nintendo DSi? Ако да, то вашата представа съвпада с тази на дизайнерите от Imerj и Frog, които наскоро пуснаха информация за новата си хибридна машина, пише Engagenet.

Всяка страна на сгъваемия slide-телефон разполага със свой отделен екран с диагонал от 4 инча. Когато устройството е отворено, то работи като таблетен екран с диагонал от около 6 инча и обща резолюция от 800x960 пиксела.

Самите екрани са направени от ултраздравото стъкло Gorilla. Това ги прави годни да издържат на ежедневното "насилие", на което са подложени повечето телефони от своите потребители. По този начин системата се нарежда до таблетните компютри без HD картина, които в момента се предлагат на пазара.

Хибридният смартфон-таблет разполага с 1GB DDR3 RAM памет, 32 GB вградена памет и операционна система Android 2.3, даваща му достъп до голямо количество приложения.

Устройството все още няма комерсиално име, като на този етап го наричат "2-in-1 smartpad". Към момента то е на етап прототип и няма информация за бъдещата му цена. Създателите му казват, през следващите няколко месеца че ще подадат към разработчиците и комплект за допълнителната софтуерна разработка на хибрида.

Водещи

Най-четени