Нови хибридни ултрабуци от Sony 25.10 | 15:23

Японския гигант показа бъдещето на лаптопите по време на презентация в София

От Георги Георгиев

Въпреки трудностите, през които Sony напоследък преминава, японската компания за пореден показа, че продължава да бъде един от големите играчи в областта на висококачествените хай тек продукти, насочени за крайния потребител.

По време на събитие в столичен хотел Sony демонстрира двe нови хибридни PC-та от серията VAIO. Снабдени с капацитивни сензорни екрани, мощни Intel-ски чипове, големи памети и не на последно място – новия Windows 8, тези машини нагледно показват новата тенденция към обединяване на лаптопа с таблета.

Несъмнено по-голям интерес предизвика VAIO Duo 11 – ултрабук с приплъзващ се екран, който благодарение на дизайна Surf Slider може да се превръща от стандартен лаптоп в таблет. Приликата с таблет се открива и във факта, че моделът тежи едва 1.3 кг и е дебелина по-малко от 18мм.

VAIO Duo 11 разполага със сензорен капацитивен 11, 6-инчов екран е снабден с Full HD OptiContrast панел с разделителна способност от 1920x1080 пиксела. Той позволява разглеждането на изображения с висок контраст с широк зрителен ъгъл дори на ярка дневна светлина. Бързината на модела е гарантирана от процесор Intel Corе i5-3317U, както и от вградена 128GB SSD памет и 4GB SDRAM на 1600 MHz.

Впечатление по време на презентацията на Duo 11 направи цифровата писалка, с която всеки модел е снабден. Устройството отчита 256 степени на натиск на ръката при писане, което позволява да използваме екрана като тетратка, да скицираме и дори да рисуваме. Писалката е полезна и за скициране на диаграми или да ограждане на ключови моменти от презентация по време на изнасянеото пред публика.

Очаква се VAIO Duo 11, който ще бъде произвеждан в Япония, да бъде пуснат за продажба в България в началото на ноември 2012 г. на цена от 2600 лв.

Другият нов хибриден ултрабук, който днес бе представен , бе моделът VAIO T 13. Това е първият ултрабук от серията, който също е снабден с капацитивен сензорен 13,3-инчов екран с разделителна способност 1366 x 768 пиксела.

Освен мощен (с процесор и памет като на VAIO Duo 11) и лек (с тегло 1,66 кг), компютърът е проектиран специално да издържа на високи натоварвания и продължителна работа по време на път. За това допринася здравата му конструкция от магнезий и алуминий и издръжливата батерия.

VAIO Т серия 13 ще бъде пуснат в продажба още тази седмица на цена от 2100 лв.

Водещи

Най-четени