Нови цени на приложенията в App Store по света 14.07 | 12:34

Промените са предизвикани от разликите във валутните курсове в съответните държави

От Георги Георгиев

Феновете на приложенията на Apple извън САЩ ще бъдат заинтересовани да научат, че цените на софтуера, продаван в App Store ще бъдат променени в зависимост от страната, в която те се предлагат. Според MacRumors промените в цените са резултат от плаващия курс на валутите на съответните държави.

Така например за най-евтините приложения британците ще плащат повече (69 вместо 59 пени), както и мексиканците (12 вместо 10 долара) и норвежците (7 вместо 6 крони).

Облагодетелстваните от новите цени ще са потребителите от Австралия (0,99 вместо 1,19 австралийски долара), Япония (85 вместо 115 йени) и Швейцария (1 вместо 1,10 франка).

Според наскоро публикуван доклад, цитиран от Digital Trends, средният потребител на приложенията на Apple ще свали средно по 83 приложения през 2011 г. Това е значителен ръст в сравнение със средния даунлоуд от 51 приложения през 2010 г.

Виртуалният магазин App Store, който бе пуснат за първи път преди три години, продължава да се радва на огромен успех. Наскоро от Apple заявиха, че 425-те хиляди приложения в App Store са свалени общо 15 милиарда пъти от 2008 г. насам.

Анализатори предвиждат, че технологичният гигант ще продаде близо 100 милиона от моделите си на iPhone през тази година, като всеки от тях ще бъде напълнен с множество приложения. При подобна статистика едва ли можем да очакваме, че промените цените на приложенията ще се отразят съществено на тяхното търсене в бъдеще, коментира Тревър Мог от Digital Trends.

Най-четени