От Panasonic ще подпомогнат регионите без електричество 07.04 | 11:26

Японският гигант подарява 100 000 слънчеви батерии

От Александър Бакалов

Може да ви се струва шокиращо, но докато вие се оплаквате от скоростта на безжичния си интернет или от качеството на цифровата си телевизия, 1,32 милиарда души в световен мащаб живеят без електроенергия. Надали е нужно да отбелязваме, че за тях най-обикновеното електрическо осветление е недостижим лукс.

От Panasonic са наясно с този проблем и това поставя началото на благотворителният им проект 100 Thousand Solar Lantern Project. Идеята е, че японският технологичен гигант планира да дари 100 000 светлинни източника, захранвани от слънчеви батерии на регионите, лишени от електричество.

Проектът трябва да продължи пет години и да приключи през 2018 година по случай стогодишнината от основаването на компанията.

Първият етап на инициативата започна през месец февруари тази година, когато Panasonic подари 3000 компактни слънчеви лампи на жителите от района Мианмар в Югоизточна Азия. През месец, март още 5000 подобни устройства бяха подарени на социалните служби в Индия. Скоро идва редът и на Кения, която ще получи 2000 светлинни източника. 

Водещи

Най-четени