Откриха как да контролираме сънищата си 14.07 | 14:37

Знаете ли какво е "осъзнат сън"?

От Елица Елефтерова

Remedee е първата в света удобна и достъпна технология, с която да управлявате своите сънища. Така твърди компанията Bitbanger Labs, създател на иначе обикновената на вид маска за спане, която позволява осъществяването на "осъзнат сън" - сън, по време на който човек разбира, че сънува, и така успява да контролира случващото се.

За първи път проектът става обществено достояние при пускането си в сайта за привличане на средства Kickstarter през април миналата година. През последвалите 45 дни е подкрепен от повече от 6500 души и събира близо 573 000 долара. Тези средства са в последствие вложени в усъвършенстването на продукта и създаването на предпоставки за неговото масово разпространение.

"Потапяйки се в осъзнат сън, вие поемате контрол върху един наистина реален свят, където можете да правите всичко, което пожелаете", обяснява Дънкан Маклоуд Фрейзър, един от двамата млади създатели на интересното изобретение.

"В началото повечето хора искат да полетят", казва пред Yahoo! Стив МакГигън, вторият съосновател на Bitbanger Lab. "Но има има още толкова неща, които можете да правите!". Със силата на съзнанието си сънуващият би могъл да строи високи небостъргачи, да търси решенията на сложни математически проблеми или да пресъздава отминали спомени от паметта си.

Как функционира Remedee може да разберете в Econ.bg.


 

Водещи

Най-четени