Повече от 30 милиона продадени PS3 конзоли в Европа 19.12 | 18:22

Платформата е по-популярната от Xbox 360 и Wii на териториите на Стария континент

От Ивайло Коралски

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) оповести, че общите продажби на конзолата PlayStation3 към 17 декември 2012 година са достигнали впечатляващите 30 милиона броя, реализирани на територията на Европа и PAL региона.

"За нас реализираните продажби са изключително важно постижение. Последните свидетелстват за всеобщата популярност на марката PlayStation и прилежащите ѝ продукти на територията на Европа и PAL региона”, сподели Джим Райън, президент и главен изпълнителен директор на SCEE.

"Безкрайно доволни сме от успехите отбелязани от системата PS3 през изминалите шест години. Готови сме да продължим поддържането и развитието на платформата, представяйки висококачествени продукти и заглавия, които да задоволят очакванията на всички PlayStation почитатели.”

През годините PS3 еволюира, за да се превърне в неотменна част от забавлението у дома – с класически заглавия като LittleBigPlanet и Gran Turismo, както и премиерния софтуер Wonderbook: Book of Spells

Платформата се превърна в основно средство за забавление на много семейства, който прекарват заедно време в игри, наслаждават се на богат избор от филми и музика непосредствено от своята конзола.

След представянето на платформата PS3 през март 2007, SCEE реализира богата палитра от услуги и продукти, допълващи системата. Последните включват свободната за достъп PlayStation Network (включително и в България); услугата PlayStation Plus, предлагаща допълнително съдържание; моушън контролерът PlayStation Move и най-новата периферия Wonderbook.

През септември 2012 SCEE представи нова серия на PS3 системата, характеризираща се с нов дизайн и компактен размер.  

Водещи

Най-четени