Поръчвате от Google - получавате веднага 29.03 | 16:49

Технологичният гигант тества услуга за доставка в рамките на деня

От Ралица Стоянова

Google прави първите си стъпки в търговията на дребно, тествайки услуга за доставки на онлайн продукти в същия ден на поръчката.

За момента тестовата услуга ще бъде предлагана единствено в района на залива на Сан Франциско, съобщава "Вашингтон поуст".

Според изданието в ролята на тестващи ще влезе малка група потребители над 18 г. Те ще могат да купуват стоки онлайн от компании като Target, Staples и Walgreen и да получават поръчания продукт от куриер на Google още през същия ден на поръчката, пише Econ.bg.

Потребителите ще могат да преглеждат местните стоки в магазините и да откриват това, от което се нуждаят. След това ще трябва единствено да поставят избрания продукт в прозореца за доставки. Оттук нататък Google ще могат да го получат на същия ден, като самите доставки ще стават между 10 сутринта и 9 вечерта.

От компанията заявиха, че тестващите лица ще получат безплатен 6-месечен абонамент, но не уточниха точно колко ще струва услугата, ако в даден момент бъде пусната масово.

Очаква се цената на годишният абонамент новата услуга на Google да бъде между 10 и 15 долара по-ниска от тази на Amazon, която към момента е 79 долара.

Още бизнес новини от Econ.bg:

Водещи

Най-четени