Ръкостискане и по нета! И това вече е възможно 15.07 | 11:50

Нова джаджа предлага дистанционно ръкостискане с приятел от другия край на света

От Кремена Бедерева

Холандска електронна джаджа предлага дистанционно ръкостискане с приятел от другия край на света, пише в. Daily Mail. Двата уреда, наподобяващи закривен джойстик, имитират здрависване, като използват сензорните технологии.

Те носят търговската марка "Frebbles" и могат да бъдат поръчани срещу 89 долара чифта. Любителите на далечни разговори нямат проблеми да разговарят с когото и да било по света благодарение на портала Skype.

Сега вече ще могат и да се здрависват със своите събеседници, стига да са притежатели на новата джаджа. Безжичните устройства се свързват едно с друго чрез интернет.

Когато единият от потребителите стисне своя "Frebble", далечният му партньор усеща чувство за допир и ръкостискане от своя уред. В джаджите са монтирани сензори за налягане, които възпроизвеждат чрез специални моторчета чувство за здрависване.

LED лампичка сигнализира за свързването на двата продукта в мрежата и очакване на ръкостискането. Разработката е дело на Фредерик Петриняни от холандския град Амстердам.

Връзката на джаджите е Bluetooth и те могат да се използват с услугите Skype и Google Hangouts.

Водещи

Най-четени