С Watch with eBay пазаруваме, докато гледаме любимия отбор 05.12 | 20:55

Ново приложение за iPad ще помага на зрителите да се чувстват все едно са в магазин

От Кремена Бедерева

Ново приложение за iPad има за цел да помага на зрителите да се чувстват все едно са в магазин и пазаруват, и то, докато гледат телевизия. Така, всеки, който си мечтае за роклята, която е видял на телевизионния екран или пък за любимия потник на любимия спортист, който той е носил по време на мач, ще може да се сдобие с желаната стока.

Watch with eBay или "Гледай с Ebay", за разлика от телевизионните канали за пазаруване, е нова функция на iPad на еBay, която позволява на потребителите да купуват продукти, свързани с програмата, докато я наблюдават, пише Reuters.

"Идеята е да предостави нова форма на забавление за гледане на телевизия, която включва възможност за пазаруване и откриване на интересни за хората продукти, които никога не биха открили по друг начин", казва Стийв Янкович, вицепрезидент на мобилни услуги в еBay.

След въвеждане на мрежовия доставчик и съответното предаване, пред телевизионния зрител се появяват предмети, свързани с телевизионното шоу, носени от актьори, гости или екипи в спортно събитие, в рамките на приложението.

Едно неотдавнашно проучване на Yahoo/Nielsen показва, че 86% от собствениците на смартфони и таблети използват своите устройства, докато гледат телевизия и 25% от тях търсят информация, свързана с дадено телевизионно шоу.

За момента купуването на артикул от конкретна сцена в телевизионно предаване не е възможно, но и това ще стане. Тогава приложението ще синхронизира идеално предлаганите стоки с действието на телевизионния екран.

Плановете за приложението е да може да дава препоръки, въз основа на търговските интереси на потребителя, независимо дали става въпрос за часовници, обувки или автограф.

Водещи