Слабо търсене на таблета на Microsoft 29.11 | 14:28

Доставките на Surface RT са орязани наполовина, твърдят запознати

От Георги Георгиев

Поръчките към доставчиците на таблета Surface RT на Microsoft са намалели наполовина. Това съобщи технологичният сайт slashgear, който се позова на информирани източници, пожелали анонимност.

Въпросните източници твърдят още, че Windows RT – специалната версия на новата OС Windows 8, предназначена за устройства са ARM архитектура, също не се представя на пазара толкова добре, колкото се е очаквало.

Първоначално от Microsoft предвиждаха, че ще продадат около 4 млн. от своитe Surface RT устройства до края на 2012 г. Наскоро обаче софтуерният гигант оряза тази бройка наполовина.

Търсенето на таблетите под Windows RT, правени от Asus, Samsung и Dell, също се очертава като слабо. Запознатите с веригата на доставки смятат, че следващите три месеца също не изглеждат розови за Surface таблетите под Windows RT.

Това развитие на ситуацията може да принуди Microsoft да избързат с пускането на базираните на чипове на Intel таблети Surface Pro. Дебютът на машините под Windows 8 Pro може да се състои по-рано през декември.

Що се отнася до ARM моделите, то при тях може да се очаква намаляване на крайната цена, което би привлякло повече потребители, твърдят информираните източници.

Водещи

Най-четени