Слухове витаят за нов iPad Mini 08.11 | 14:56

Новината идва заедно със слуховете за игровия таблет на Microsoft Xbox Surface

От Владислав Рашков

Дни след като Apple пусна в продажба таблета си iPad Mini, слухове за готвен нов модел се разпространиха в интернет, пише Cnet.

Информацията идва от китайския телевизионен канал Do News, който съобщи, че компанията, която разработи дисплея на таблета iPad Mini, сега се е заела със създаването на още по-малък екран.

Той трябва да поддържа резолюция 2,048x1,536. Предполага се, че новият модел ще се казва iPad Mini Retina и ще има 9.7-инчов дисплей, а ако се съди по слуховете – над 300 пиксела плътност на дисплея.

В момента iPad Mini поддържа едва 264 пиксела за инч. Това е една от най-често отправяните критики към Аpple, заради което се предполага, че компанията ще се опита да запуши устите на недоволстващите с нов технологичен продукт.

Но не ставайте твърде нетърпеливи.

Ако всичко това е вярно, най-вероятно ще видим iPad Mini клас Retina чак през втората половина на 2013 г. Засега Аpple не дават отговор на въпросите, поставяни от журналисти, за предстоящ нов продукт, пише Cnet.

Слухове за нов таблет обхванаха и Microsoft. Специализираният сайт The Verge излезе с информация, че една от най-старите софтуерни корпорации подготвят нов игрови таблет Xbox Surface.

Все още няма яснота за него, като новините отново се позовават на вътрешни служители.

Подобно на Apple Мicrosoft запазиха мълчание.

Водещи

Най-четени