Творец създава феноменални снимки с помощта на смартфон (СНИМКИ) 04.05 | 09:59

Меко казано впечатляващи резултати

От Ивайло Коралски

Едно от най-добрите нововъведения, които предлага направилият преди месец премиерата си смартфон Huawei P8, е функцията Light Painting.

Както подсказва името ѝ, тя позволява на потребителите да рисуват "светлинни графити" директно върху снимките, които правят в реално време. Обикновено подобен ефект се постига чрез изключително дълга експозиция на снимките, но предвид ограниченията на сензорите на мобилните камери, Huawei използва изобретателен начин за постигането му, който е достъпен не само за професионални фотографи.

За да демонстрира Light Painting Huawei си осигури услугите на канадския фотограф Бенджамин Вон Йонг, задавайки му задачата да заснеме възможно най-добрите снимки с P8, без използването на Photoshop или каквато и да е друга графична програма. И крайните резултати са меко казано впечатляващи.

Нужно е все пак да уточним, че снимките, публикувани в този текст, са дело на екип от професионалисти, използващи светлинни филтри, стативи, изкуствено осветление и т.н. С други думи не всеки обикновен потребител ще може да постигне резултатите на Бенджамин Вон Йонг с едно обикновено щракване на бутона за снимане.

Всички снимки, в галерията.  

Трейлър на Huawei P8, следва: 

Водещи

Най-четени