Творчеството на тема "Стив Джобс" не секва 16.01 | 13:03

На поредното произведение на изкуството ликът на създателя на Apple e направен от хиляди компютърни клавиши

От Георги Георгиев

Ако решите да посетите световноизвестния музей Рипли (Ripley) в Орландо, там вече ще можете да се насладите на поредното творческо упражнение на тема "Стив Джобс". Този път, за да изобрази лика на технологичната икона, авторът е използвал 6000 копчета от компютърни клавиатури в различни цветове, съобщава Business Insider.

Картината е дело на американеца Дъг Поуел, популярен със създаването на нестандартни творби от части на пъзели.

Портретът на Стив Джобс е с височина над 2 метра и е широк около метър и половина. Той ще бъде част от колекцията на Рипли "Вярвате или не" (Ripley's Believe It Or Not). До момента това е най-големият проект, върху който Поуел е работил.

1161773

Снимка: Doug Powell/Facebook

Интересен факт, е че авторът на творбата е вложил редица думи и фрази в портрета с помощта на буквите върху бутоните, свързани със Стив Джобс. Сред тях се открояват известният му цитат "Остани гладен. Остани неразумен" (Stay hungry. Stay foolish), Apple, Pixar, Lisa, iMAC, iTunes, iPod, iPhone и iPad.

В момента портретът се намира в централата на Рипли в Орландо, САЩ, и скоро ще бъде изложен на показ в различни музеи на компанията по целия свят.

Водещи

Най-четени