Украйна затвори популярен торент-сайт 07.08 | 10:24

Акцията на украинските власти срещу торент-сайта Demonid е подарък за щатското правителство

От Георги Георгиев

След масивната атака тип denial-of-service, проведенa на 24 юли срещу разпространителите и потребителите на пиратско съдържание в Украйна, сега властите в страната предприеха поредната стъпка, спирайки достъпа до популярният сайт за споделяне на съдържание Demonoid.me.

Представител на ColoCall – компанията, която хоства торент-сайта, е потвърдил, че украинските власти са отрязали достъпа до информация от сървърите на Demonoid. Самият доставчик бил принуден да анулира споразумението със сайта, съобщава украинският вестник Комерсант.

Пред изданието източник от украинското министерство на вътрешните работи е съобщил, че атаката срещу Demonid е била съгласувана така, че да съвпадне с първото официално посещение на вицепремиера Валери Хорошковски в САЩ. Там Хорошковски ще обсъжда с американките си колеги проблемите около защитата на авторските права в интернет.

Demonoid е един от най-големите и стари торент-услуги в света. Сайтът привличаше милиони нови потребители от целия свят всеки месец, макар че достъпът му да бе блокиран за потребителите в самата Украйна.

Водещи

Най-четени