Украйна под прицела на „Анонимните“ 09.08 | 11:15

Хактивистите атакуват властите в страната в отговор на затварянето на торент-сайта Demonoid

От Георги Георгиев

В публикуван във вторник клип в YouTube международната хакерска организация "Анонимните" обяви планове за отмъщение срещу украинските власти. Причината е изтеклата в медиите информация, според която популярният украински торент-сайт Demonoid e бил затворен от властите в страната като подарък за САЩ.

Хактивистите вече изпълниха част от заканите си, след като същият ден те успяха да извадят от строя сайтовете на Украинският съвет за радио и телевизия, Агенцията за защита на авторските права и Асоциацията срещу компютърното пиратство в страната, съобщава ZDNet.

"Не можем повече да стоим със скръстени ръце и да наблюдаваме тази цензура", казват "Анонимните" в своето видео изявление. В него те обвиняват украинските власти в извършване на престъпления срещу човечеството и човешките свободи и заявяват категорично, че няма да толерират подобно поведение.

"Ние ще предприемем директни действия срещу вас и вашите престъпни приятели, докато не осъзнаете престъпленията, които сте извършили и не възстановите нашият любим Demonoid", заплашват още хакерите.

В момента операторите на популярният торент сайт се разследват за нарушаване на авторските права в Мексико и не е ясно дали сайтът въобще ще бъде активиран отново.

Водещи