Футуристичен шлем спира косопада 26.09 | 20:05

Подходящ за жени и мъже

От Лазар Тодоров

Загубата на коса може да остане в миналото благодарение на  футуристичен шлем, насочващ лазери към космените фоликули, предаде БТА.

Обикновенно лазерът се свързва с отстраняването на космите,  но иновативният шлем позволява човек да възстанови изгубената  коса сред удобството на дома си. Системата iGrow Hair Growth, която вече е на пазара във  Великобритания, използва 51 нискочестотни лазера и светодиоди,  за да стимулира клетките във фоликулите.

Изследване, публикувано в сп. "Lasers in Surgery and  Medicine", показва, че футуристичният шлем стимулира растежа на  нова коса, като удвоява размера на фоликулите на съществуващата  коса и забавя или спира окапването й. 

На вид шлемът напомня на старите сешоари във фризьорските  салони, но разполага с вградени слушалки, за да може "плешивецът"  да се свърже с аудио или видео устройство  и да се развлича, докато трае процедурата с продължителност от  25 минути.

Системата iGrow Hair Growth е подходяща както за мъже, така и за жени, страдащи от алопеция, както и за хора с наследствена  склонност към оплешивяване. 

Водещи