Хакери блокираха сайта на ЦРУ 16.06 | 07:58

Киберпрестъпниците проникнали и в сайта на Сената на САЩ - за втори път тази седмица

От Кремена Бедерева

Хакерската група "Лулц секюрити" блокира сайта на ЦРУ и проникна за втори път в разстояние на седмица в този на Сената на САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Киберпрестъпниците се похвалиха сами за атаките със съобщение в социалната мрежа "Туитър". "Тангото свърши", написаха лаконично хакерите. Жертва на "Лулц секюрити" стана публичният сайт на ЦРУ, който не съдържа класифицирана информация, и кибератаката не може да повлияе на операциите на американската разузнавателна агенция.

Хакерската група проникна за втори път тази седмица в публичния сайт на Сената на САЩ, предаде Ройтерс.

Тя обаче не успя да открадне поверителни данни, уточнява още БТА. Сайтът на горната камара на Конгреса бе хакнат и през уикенда. Тези атаки са поредните пробиви в системата за компютърна сигурност на важна американска институция.

"Лулц секюрити" обяви, че открива телефонна линия, на която ще събира идеи кои мишени да подложи на кибернападения, предаде Франс прес.

Получаваме буквално между 5 и 20 обаждания в секунда, увериха хакерите. "Лулц секюрити" стана известна през последните седмици, като пое отговорност за редица кибератаки, включително срещу японските компании "Сони" и "Нинтендо", и срещу американската държавна телевизия.

Водещи

Най-четени