Хакери проникнаха в сайта на американския Сенат 14.06 | 07:46

Проникването не застрашава сигурността на мрежата, съобщават от службата за охрана

От Кремена Бедерева

Хакери са проникнали в системата на сайта на американския Сенат през уикенда, съобщи "Ройтерс", цитирайки командващия на охраната в Сената.

"Въпреки че проникването е неприятно, то не застрашава сигурността на мрежата на Сената, неговите членове или персонал", гласи съобщение на службата за охрана в горната камара на Конгреса.

Новината стана известна, след като хакерска група, наричаща себе си "Lulz Security", обяви, че е направила пробив в мрежата на Сената, уточнява БТА. Хакерите, които са прониквали в сайтовете на "Сони" и "Пъблик броудкастинг систем", публикуваха списък с файлове, които не изглеждат важни, но показват, че наистина е пробита защитата на сайта.

"Не харесваме особено правителството на САЩ", заявяват "Lulz Security" в началото на своя постинг. "Това е малка публикация на някои вътрешни данни от Senate.gov, просто за шоуто. Това акт на война ли е, господа? Имаме ли проблем?", продължават хакерите.

Коментарът им очевидно е насочен към изявленията на американски военни, че САЩ може да реагират с военна сила на кибер нападения от чужди държави.

Водещи

Най-четени