Чакаме нов iPad през март? 27.12 | 11:01

Според слухове новият модел ще бъде по-лек, тънък и с елементи от дизайна на iPad mini

От Георги Георгиев

Съвсем скорошното пускане на iPad от четвърто поколение изглежда не пречи из мрежата да циркулират слухове за появата нов таблет от серията през идните месеци.

Според технологичния сайт Macotakara през март следващата година можем да очакваме по-тънка и лека пета версия на iPad с 9,7-инчов екран, предаде 9to5mac.

Според анонимни вътрешни източници новата хай-тек дъска на Apple ще притежава детайли от дизайна на iPad mini. Тя ще бъде съответно 4 мм по-малка на височина, със 17 мм по-тясна и с 2 мм по-тънка. Сегашният голям iPad e с размери съответно от 241.2 мм на 185.7 мм на 9.4 мм.

Ако информацията се окаже вярна, то "петицата" ще се появи точно година след излизането на iPad 3. С появата на четвъртата версия през ноември бе нарушена традицията, установена с първите три поколения на най-популярния таблет в света.

Те следваха едногодишен цикъл на пускане през март/април.

Според изтеклата в мрежата информация Apple работят и върху втора версия на iPad mini. Вярва се, че тя ще разполага с новия висококачествен Retina Display с резолюция от 2048 x 1536 пиксела.

Водещи

Най-четени