Шефът в Akamai: “Анонимните“ не успяваха да унищожат злото 15.10 | 14:48

Част хактивистите се обидиха от мнението на Джош Корман и заплашиха, че ще атакуват компанията му

От Георги Георгиев

В презентация, направена в Лондон по време на конференцията RSA 2012 Джош Корман, директор на отдел разузнавателна сигурност в Akami, заяви че международното хактивистко движение "Анонимните", се е провалило усилията си да се отърве от злото.

"Мнозина смятаха, че те ще принудят банките да се променя, но единственото, което постигнаха, бе да пълнят джобовете на доставчиците на защитен софтуер от Distributed Denial of Service (DDoS). Това е страхотно за нас", каза Корман, цитиран от TechWeek Europe.

"Ако тяхната цел е била да се отърват от злото, то това не се получава", добави той.

Изявлението на специалиста от Akamаi изглежда е разстроило множество хактивисти от групата, които решиха в отговор да започнат т.нар. "операция Akamai" (Operation Akamai).

За целта във Facebook бе стартирано публично събитие, като в подкрепа на кампанията бе публикуван и анализ на сървърите на щатската компанията за доставка на компютърни платформи.

Тук е редно да споменем, че гневът на "Анонимните" не се споделя от всички членове на движението и съвсем не всички подкрепят операция Akamai. Част от тях признават, че мнението на Джош Корма е вярно.

 

Водещи

Най-четени