Трагедията в Бостън отложи мачове от НБА и НХЛ 16.04 | 10:42

Според ФБР експлозиите на Бостънския маратон са дело на терористична организация

От Мариян Найденов

Кървавата трагедия, разиграла се по време на Бостънския маратон, стана причина за отлагането на мачове в НБА и НХЛ.

Тази нощ (02:00 часа българско време) трябваше да се играе срещата от редовния сезон в НХЛ между Бостън и Отава, но тя бе отложена поради мерки за сигурност, съобщи официалният сайт на Лигата. Новата дата за провеждането на мача ще бъде съобщена допълнително.

Двубоят Бостън - Индиана от НБА, който трябваше да се проведе утре сутрин българско време, също бе отложен заради напрегнатата обстановка в града.

По време на Бостънския маратон имаше три експлозии, последната от които в библиотеката "Джон Кенеди", но властите съобщиха, че тя няма връзка с останалите две, които избухнаха в близост до финалната линия на състезанието.

Бомбите отнеха живота на трима души, като едната от жертвите е 8-годишно дете. Болниците в Бостън съобщават за най-малко 141 души, които са пострадали по време на кървавата атака. 17 от тях са в критично състояние, а 25 са със сериозни наранявания. Най-малко 8 от пациентите са деца.

Според ФБР експлозиите на Бостънския маратон са дело на терористична организация. Все още обаче нито една групировка не е поела отговорност за атентата.

Заради трагедията, летището в Бостън бе затворено, като всички полети са отложени за неопределено време. Временно са блокирани и мобилните връзки в града и околностите.

Водещи

Най-четени