(ВИДЕО) Тръба излива гадории в морето край Синеморец 20.08 | 17:34

От iNews.bg

Тръба за отходни води се излива директно във водите на Черно море от сушата на Рибарското пристанище в Синеморец, пише flagman.bg. Курортисти направили фрапиращо видео, на което ясно се вижда каква мръсотия се влива в иначе чистата вода. Местни пък се оплакват от чести заболявания на стомашно-чревния тракт след влизане в морето в този район. 

ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕОТО ТУК

"Директно на брега, а преди 11 години на 50 метра по-нагоре бе построена пречиствателна станция, която така и не бе пусната в действие. Носете си Лопедиум и Имодиум, ако ще посещавате залива...", коментира авторът на видеото.

Тръбата е монтирана под бетонна плоча и по всичко личи, че е седяла на това място дълги години. Гледки като тази в наши дни са напълно неприемливи и случаят се нуждае от спешното внимание на отговорните органи. Напълно възможно е и някой наскоро да се е "вързал" към тръбата нелегално.

Хората призовават от РИОСВ-Бургас да назначат незабавна проерка по случая, за да се разбере първо какво всъщност се излива в красивия залив и втори – как изобщо е допуснато подобно безобразие.

Водещи

Най-четени